欢迎您光临本站https://www.booksld.com,如有问题请及时联系我们。

陕西英语九年级上册期中专练-阅读还原(含解析)


陕西英语九年级上册期中专练-阅读还原(含解析)
Robots are helpful in many ways. They can help us wash dishes, cook, and clean rooms. Some of them can even help look after old people. Now they’re turning their attention to fighting climate change by helping to plant trees.
Milrem Robotics, an Estonian company, together with some scientists, has developed two robots that can plant young trees. The two robots are the size of a small car. They can work as a team—one prepares the planting area, the other plants trees.
Both robots are driverless. They sense the environment around them and operate(操作)on their own. They can travel at speeds of up to 20 km/h. In five or six hours, the pair can put down as many as 380 young trees covering ten thousand square meters. It means the two robots can plant thousands of trees a day! While working, they can also record the location of each new tree.
The world loses about 100 thousand square kilometers of trees every year, according to the UN Food and Agriculture Organization(联合国粮食及农业组织). Scientists say that we need to plant a trillion(万亿)trees to solve the problem of forest cover loss and help slow down climate change. Besides, it’s more important to plant the right trees in the right place to get a satisfying result.
It is great news that two tree-loving robots can help solve the big world problem.
1.The two robots from Milrem Robotics are for ________.
A.cooking meals B.cleaning rooms C.looking after the old D.planting trees
2.The underlined word “driverless” in Paragraph 3 means ________.
A.with a driver in it B.without any driver in it
C.someone who drives a car D.go somewhere by car
3.The world loses ________ trees every year.
A.100 thousand square meters of trees B.100 thousand square kilometers of trees
C.1 trillion trees D.thousands of trees
4.Which of the following is TRUE about the two robots
A.They are the size of a small car. B.They can plant millions of trees a day.
C.They can travel at speeds of up to 30 km/h. D.They can’t sense the environment around them.
5.This passage is mainly about ________.
A.trees planting B.climate change C.robots D.world problems
I have an 11-year-old son named Peter. I knew that playing sports would be good to our son. He would get some exercise, learn about teamwork and learn some physical skills. We continually encouraged him to have a try, but after a while it was clear that he didn’t like team sports, and there was nothing we could do to change it.
We decided not to push him to take part in sports, even though most of his friends did sports. As time went by, we gradually realized that we had made the right decision. Don’t misunderstand (误解) me. I have nothing against sports. Now my son isn’t interested in sports, but I’m not pushing him to do sports. Here are the reasons:
I want him to know I accept him unconditionally. I don’t even want Peter to feel that I will love him only if he behaves in a certain way or takes part in some activities. Whether he succeeds or fails, he will always be my son, and that will never change.
I want him to form his own path (道路) in life. His path doesn’t have to be the same as mine. In fact, we both have similar interests in several areas like music, computers and Star Wars, but we’re also different in many ways. Peter needs to be free to go his own path.
I want him to know that I don’t judge (判断) my worth by his achievements. Every father will feel proud of his son if he can make great achievements. So most parents always push them so hard. Sometimes we have seen ourselves indirectly through our own sons. Their achievements remind us of our wonderful days in the past. We must make sure we don’t want to make up for (弥补) our own regrets by pushing our sons to climb higher and go further than we did.
6.The advantages of doing sports don’t include ________.
A.getting some exercise B.getting some exam skills
C.learning about teamwork D.learning some physical skills
7.What was the writer’s final decision
A.Our son must master a kind of sport.
B.He should do the same thing as his friends.
C.We didn’t push him to do sports he disliked.
D.We would push him to find what he was good at.
8.What does the underlined word “unconditionally” mean
A.慎重地 B.无条件地 C.不耐烦地 D.犹豫地
9.How many reasons does the father give for not pushing his son to take part in sports
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
10.Which sentence can best describe the father in this passage
A.He is a wise and open-minded father.
B.He doesn’t care about his son’s future.
C.He is brave and knows when to give up.
D.He is rich enough to support the whole family.
Scientists are looking for ways that we can effectively use the light and heat from the sun. One idea that has caught their imagination is solar roads. They are expected to produce clean and renewable energy.
With solar panels on the surfaces, solar roads cost more than traditional roads. However, besides the functions of traditional roods, they have the panels to receive sunlight and change it into the energy to supply power to homes, factories and street lighting. There are four layers in a solar panel:
Base layer: It is made of insulation material and forms a good grip with the road below this layer.
Middle layer: This is the most important layer. It holds all kinds of power lines connecting all the solar parts in the panel, like LED lights and the heating system.
Top layer: This layer is super-strong glass. It allows the panel to hold the weight of the heaviest vehicles.
Capping: This is the topmost layer used to offer extra protection to the solar parts in the panel. The layer must be rough enough to provide the traction for the safety of vehicles.
With the smart design, solar roads can successfully charge the vehicles on them. And the roads have inbuilt LED lights to replace the traditional rood signs and lines, which are usually painted and harmful to humans. What’s more, the heating systems in the solar roads can take care of the snow and ice on the roads for drivers.
Test solar roads have been built in several countries (France, China, USA, etc.) since 2014. The first word solar road project, Metrics of Watt Way in France, was set up by a French company called Construction Colas. It was an example of low effectiveness. In the first year, it had been expected to produce around 767 kWh of energy a day, but it only produced 409 kWh. Even so, the production could increase with design improvements. Of course, more time is needed before this technology is put into use.
Solar roads may not be widely used in the near future, but they are indeed great for an environment-friendly and energy-saving world.
11.Solar roads ________.
A.offer power to homes B.get energy from factories
C.keep the sunlight away D.cost less than traditional roods
12.Which of the following about the layers of a solar panel is TRUE according to the passage
A.The base layer is the most important layer.
B.There are many power lines in the middle layer.
C.The top layer lies on the top of the solar panel.
D.The capping should be smooth enough for drivers.
13.The first world solar road project ________.
A.was set up in China in 2014 B.showed high effectiveness as expected
C.was started by a US company D.could get better with design improvements
14.What is the best title for the passage
A.Solar Roads: A Widely Used Invention
B.Solar Roads: A Safety Guard for Drivers
C.Solar Roads: A New Idea for Clean Energy
D.Solar Roads: A Way to Produce LED Lights
A Farewell SongWang Wei ①No dust is raised on the road wet with morning ▲ ②The willows by the hotel look so fresh and green. ③I invite you to drink a cup of wine again. ④West of the sunny pass no more friends will be seen. (Translated by Xu Yuanchong)
With the temperature rising, spring is a good time to go out and travel far away. Tang Dynasty poet Wang Wei bid farewell to his friend in this season. The poem A Farewell Song describes his experience.
On a spring morning, Wang has to say goodbye to his friend—Yuan Er who would leave for a faraway place called Anxi, in today’s Xinjiang Uygur autonomous region. Wang hopes that his friend Yuan will safely return from Anxi, although he knows that they might not see each other again. Even with this knowledge, the poet is not willing to show much sorrow or sadness for Yuan’s departure(离开). Instead, he wants to take the time to treasure their friendship and invites Yuan to drink a cup of wine. In the poem, Wang uses the skill of exchanging roles. On the surface, the poet says goodbye to his friend. But the fact is that the two likely have no chance to see each other again. So it is that Yuan says goodbye to the poet as well.
Wang Wei is considered one of the greatest poets of the Tang Dynasty, along with Du Fu and Li Bai. Of the three, Wang Wei was the only one who had a successful career in the bureaucracy(官场). When he was free, he spent much time in the countryside thinking about nature. Wang is best known for describing quiet scenes of water and mist, with few details and little human presence. He has been praised for “putting painting into his poetry and poetry into his painting.”
15.Which word can be put in ▲
A.fog B.wind C.rain D.sun
16.In A Farewell Song, which sentences point out the place and time of farewell
A.②③ B.②④ C.①② D.③④
17.What did Wang Wei express by writing this poem
A.His happiness of enjoying the scene. B.His greetings to his friend.
C.His sadness of departure. D.His wish for his friend.
18.What can we learn about Wang Wei according to the passage
A.He didn’t feel very sad about Yuan’s departure.
B.He was a great success in both work and poetry.
C.He is best known for describing humans with rich details.
D.He enjoyed writing poems and painting at the same time.
It’s time for school! But on May 14th,170 students at Duncanville High School in Texas,the US,were told to go back home.
Why Because they were wearing the wrong clothes to school.
Schools in the US don’t always ask students to wear uniforms.But they have dress codes(着装要求).For example,Duncanville High School tells students to wear belts,shirts without logos(标识).
Schools’ most-hated clothes are different.
In 2011,the saggy(松垮的)trousers law was passed in Florida.It stops students from wearing trousers that show body parts.
Now,“the favourite new target(目标)of the school dress code” is leggings(紧身裤),reported the Associated Press.Some schools don’t allow leggings.Other schools ask students to wear a shirt or a skirt over leggings.
Some students complain(抱怨)that schools are going too far.But schools say dress codes help protect students’ safety and make sure they grow up with good taste.
“We want to teach them that they must meet the expectations(期望)not only here in school,but also outside school,” said Andre Smith.
19.What happened to 170 students at Duncanville High School on May 14th
A.They were told to go back home.
B.They were wearing the uniforms to school.
C.They followed the school dress codes.
D.They didn’t know it was time for school.
20.In Duncanville High School,students are allowed to wear .
A.the wrong clothes
B.belts,shirts without logos
C.their favourite clothes
D.schools’ most-hated clothes
21.How long has the saggy trousers law been used in Florida
A.For a few weeks. B.For several months.
C.For two years. D.For four years.
22.Some students complain that schools are going too far probably because .
A.they want to grow up with good taste
B.they want to protect themselves
C.they are not happy with the rules
D.they are interested in skirts over leggings
23.We can infer (推断)from the text that Andre Smith may be .
A.the head of Duncanville High School
B.a student from Duncanville High School
C.the head of the Associated Press
D.a news reporter from the Associated Press
①The well-known “new great inventions” of modern China have made our lives more convenient.
②High-speed trains
China built its first high-speed railway line in 2008. Since then, the number of passenger trips has grown by over 30 percent every year. By 2016 more than 5 billion trips had been taken on the trains. By 2020 one-fifth of the country’s 150,000-km railway network will be used by the trains. This network will link more than 80 percent of major cities across China.
③Mobile payment
Mobile payment is turning China into a “cashless society”. Instead of paying by cash.(现金) customers now pay for their goods and some kinds of bills simpily by typing a short password(密码)into the Alipay or Wechat Pay app on their mobile phones.
④Shared bikes
China has surprised the world with how quickly shared bikes are widely used. Nowadays bike users can simply pick up or park the bike on the street through GPS and smart phone apps. China’s two leading bike sharing companies Mobike and Ofo have been opening their overseas markets in Singapore, the UK and the United States.
⑤Online shopping
With around 751 million Internet users, China has been the world’s largest and latest growing online shopping market. Because of lower costs and fewer licensing requirements, it's easier for sellers to open an online shop in China. In 2016 more than 20 million jobs of rural areas were given with over 8.1 million running their own online shops.
24.What is the passage mainly about
A.The fast-developing technology. B.Modern china.
C.China’s new great inventions. D.Convenient daily lives in china.
25.Mobile payment makes shopping more convenient in China because customers ________.
A.can go shopping without mobile phones
B.needn’t take cash
C.don’t have to use a password
D.needn’t pay for the bills
26.Which of the following is TRUE
A.By 2020 one-fifth of major cities across china will be linked by high-speed trains network.
B.Shared bikes can be picked up and parked in Mobike and Ofo.
C.Lower costs and fewer licensing requirements make online shopping develop so fast.
D.It’s convenient for you to pay by GPS and smart phone apps.
27.Which of the following shows the structure(结构)of the whole passage
A. B.
C. D.
Chinese New Year in the lunar calendar falls on a different date each year. It usually comes between the middle of January and the end of February. One animal stands for one year. So totally 12 animals stand for 12 years. And this cycle(循环)repeats itself every 12 years.
A Chinese story tells about the 12 animals. Buddha(佛)once invited all animals to the New Year’s celebration, but only 12 animals appeared. To reward their loyalty(奖励他们的忠诚), Buddha named a year after each animal in the order they arrived: Rat, Ox, Tiger, Rabbit, Dragon, Snake, Horse, Sheep, Monkey, Rooster, Dog and Pig.
In 2022, Chinese New Year celebrates the year of the Tiger. When it’s your year, some people believe that you’re going to get more bad luck. They think there are a few things you can do to keep away from bad luck. One simple thing is that you just wear red. They think that red is a lucky color.
28.In China, when may people celebrate Chinese New Year
A.On 1st January. B.On 5th January. C.On 10th February. D.On 1st March.
29.Which of the following is NOT true according to the passage
A.2023 is the year of the Rabbit.
B.Buddha rewarded the 12 animals because of their loyalty.
C.You’ll be luckier when it’s your year according to some people.
D.Red means a symbol of good luck in Chinese culture.
30.What’s the passage mainly about
A.Something about Chinese New Year. B.How to celebrate Chinese New Year.
C.Why the Rat comes earlier than the Ox. D.Red is a lucky color in China.
After Donald Trump became the 45th American president, a new video of his granddaughter Arabella went popular once again on the Internet. In this video, the little girl wore a qipao, a kind of traditional Chinese dress. She stood in front of a table to recite(背诵)ancient Chinese poems. These poems are familiar(熟悉的)to most Chinese people and they are often recited by Chinese kids. Arabella made the video to remember Chinese Monkey Year, which ended on January 27th, 2017.
Arabella’s family are interested in Chinese culture. They can even make Chinese dumplings and sing Chinese songs. Arabella began to study Chinese when she was 18 months old. Now she can speak very good Chinese. Early in February, 2016, 4-year-old Arabella, recited a Tang Dynasty poem in Chinese. Her mother sent her video online and won lots of “likes” from all over the world.
On Sonia Weibo, many users thought Arabella was a wonderful and surprising girl. “I’m glad to see the little angel (天使) loves Chinese culture. “ Wrote a user called “orange”.
“At least his video shows that Trump is serious about education and never closes the door to foreign culture,” said another user named “stAU79”.
31.What did Arabella wear in the new video
A.A coat. B.A T-shirt. C.A qipao. D.A skirt.
32.When did Arabella begin to learn Chinese
A.When she was 18 years old. B.When she was 4 years old.
C.When she was 6 years old. D.When she was 18 months old.
33.How old is Arabella now
A.She is 18 months old. B.She is 6 years old. C.She is 9 years old. D.She is 18 years old.
34.The underlined word “they” refer to ________.
A.Chinese kids B.ancient Chinese poems C.Arabella’s family D.Chinese dumplings
35.Which of the following is NOT TRUE according to the passage
A.Donald Trump became the 45th American president.
B.Arabella’s family are interested in Chinese culture.
C.Donald Trump began to study Chinese when she was 18 months old.
D.Arabella can speak good Chinese now.
Would you pay thousands of dollars for a painting with a face so unclear that you’re not even sure it’s a face Or a picture by unknown artists What if the artist was a computer
A piece of artwork created mainly by a computer program has been sold a the price $432,500—about ten times more than people expected. This painting named Edmond de Belamy, was created by artificial intelligence(AI). This means the computer now doesn’t just follow us, but makes some decisions and “thinks itself”.
15,000 real paintings were used by some French students to train the computer program with two parts. One part tries to create paintings that look real, while the other part decides if it is good. If the painting doesn’t look real enough, the first part will change its decisions until it comes up with a better work.
This is not the first AI artwork just the first piece on sale. In fact, many people are not impressed with the painting. “The work isn’t interesting or creative,” says Robbie Barrat, who helped create the painting but doesn’t like the idea of selling it. He thinks it’s too simple and gives a bad idea of what real AI artists are doing. He adds that he created many pictures like it much earlier.
In some other people’s opinion, however, AI art is already very unusual. They hope it will be more common in the future.
Still, people who look down upon AI art shouldn’t worry. Just as an AI artist, Theo Triantafyllidis says, he usually thinks of AI as a tool and not the artist. Even the best AI today is somewhere between a stupid child and a smart pet. It will grow up.
36.Which of the following is TRUE about the painting Edmond de Belamy
A.It was the first AI artwork. B.It impressed many people.
C.It was created by a man called Edmond. D.People didn’t think it worth of $432,500.
37.Edmond de Belamy was mainly created by ________.
A.A computer programme. B.Some French students. C.Several unknown artists. D.A man called Edmond.
38.What does Robbie Barrat think of Edmond de Belamy
A.It’s creative and interesting. B.It’s simple.
C.It’s valuable. D.It’s fresh and unusual.
39.Why does the writer mention Robbie Barrat in Paragraph 4
A.To show many people think the painting attractive.
B.To show lots of people took part in creating the painting.
C.To show some people didn’t expect the painting to be sold.
D.To show most people hope AI art will be common in the future.
40.Which can be the best title for the passage
A.AI Technology B.The Present and Future of AI Art
C.The First Computer-created Artwork on Sale D.The First painting Created of AI in the World
Mike will never forget his trip to Bulgaria. He found everything interesting, like the restaurant he went to one day. After he finished his food there, a waiter politely (有礼貌地) asked if he enjoyed it. The food was delicious and the service (服务) was great. So Mike showed that he really loved it by nodding his head.
Strangely, the waiter did not smile but frowned (皱眉). It was like that he was not quite happy with Mike’s answer. Mike did not know what was wrong and felt very upset (沮丧的). Luckily, a lady sitting next to him explained in English that in Bulgaria, nodding one’s head means “no” and shaking one’s head means “yes”. This is completely different from Mike’s country.
Mike thanked the kind lady and called the waiter over. He pointed to his plate and shook his head. This time, the waiter smiled and brought him some dessert (甜点).
Body language is different from country to country. It is important for us to learn about a country’s culture. Take a look at Mike’s experience and you will know why.
41.Why did Mike nod his head
A.Because the waiter made Mike upset.
B.Because the food and service were great.
C.Because he didn’t like the food or service.
D.Because he didn’t know the waiter’s meaning.
42.How did Mike feel when he saw the expression on the waiter’s face
A.Strange and upset.
B.Upset and angry.
C.Interested and strange.
D.Happy and excited.
43.In Bulgaria, if people agree with something, they would ________.
A.nod their heads
B.smile to each other
C.shake their heads
D.point to each other
44.Why did Mike call the waiter back
A.To invite him to visit his country.
B.To teach him some body language.
C.To ask him for some more dessert.
D.To express that he loved the food.
45.What can we learn from Mike’s experience
A.Never nod your head to the waiters.
B.It’s important for us to learn English well.
C.We should keep smiling and be polite to others.
D.Pay attention to culture differences while traveling.
参考答案:
1.D 2.B 3.B 4.A 5.C
【导语】本文主要介绍了两个为改善环境而研发的机器人。
1.细节理解题。根据“Milrem Robotics, an Estonian company, together with some scientists, has developed two robots that can plant young trees.”可知这两个机器人是用来种树的。故选D。
2.词义猜测题。根据“They sense the environment around them and operate(操作)on their own.”可知它们能感知周围的环境,并自主行动,可见两个机器人都是无人驾驶的,故driverless意为“无人驾驶”。故选B。
3.细节理解题。根据“The world loses about 100 thousand square kilometers of trees every year, according to the UN Food and Agriculture Organization”可知世界每年损失大约10万平方公里的树木。故选B。
4.细节判断题。根据“The two robots are the size of a small car.”可知这两个机器人有一辆小汽车那么大。故选A。
5.主旨大意题。通读全文可知,短文主要介绍了两个为改善环境而研发的机器人。故选C。
6.B 7.C 8.B 9.B 10.A
【导语】本文主要讲述了作者起初想培养儿子喜欢做运动,后来发现儿子对做运动根本不感兴趣,作者就放弃了。后来发现,作者做的决定是正确的,作者举例了几点原因。
6.细节理解题。根据“He would get some exercise, learn about teamwork and learn some physical skills.”可知,做运动的好处包括得到一些锻炼,学习团队合作,学习一些身体技能,故选B。
7.细节理解题。根据“We decided not to push him to take part in sports, even though most of his friends did sports.”可知,最后作者决定不强迫他参加体育活动,故选C。
8.词义猜测题。根据“ I don’t even want Peter to feel that I will love him only if he behaves in a certain way or takes part in some activities.”可知,不希望彼得觉得,只有当他表现出某种行为方式或参加某些活动时,作者才会爱他,而是要让儿子认为,父母是无条件接受他的,所以划线部分表示“无条件地”,故选B。
9.细节理解题。根据“Here are the reasons:”、“I want him to know I accept him unconditionally.”、“I want him to form his own path (道路) in life.”及“I want him to know that I don’t judge (判断) my worth by his achievements.”可知,作者共列举了三点原因,故选B。
10.推理判断题。根据第一和第二段可知,作者刚开始想培养儿子喜欢做运动,后来发现儿子真的对它不感兴趣,作者并没有因为其他小朋友做运动而勉强儿子去做不喜欢的事情,从这些事情可以看出作者是一个明智而豁达的父亲,故选A。
11.A 12.B 13.D 14.C
【导语】本文主要介绍了太阳能公路的原理以及其作用。
11.细节理解题。根据“they have the panels to receive sunlight and change it into the energy to supply power to homes, factories and street lighting”可知,它们用太阳能板接收阳光,并将其转化为能源,为家庭、工厂和街道照明提供电力,故选A。
12.推理判断题。根据“It holds all kinds of power lines connecting all the solar parts in the panel”可知,中间层容纳了连接面板中所有太阳能部件的各种电源线,故选B。
13.推理判断题。根据“Even so, the production could increase with design improvements”可知,随着设计的改进,世界首个太阳能公路项目可能会变得更好,故选D。
14.最佳标题题。根据“Scientists are looking for ways that we can effectively use the light and heat from the sun. One idea that has caught their imagination is solar roads. They are expected to produce clean and renewable energy.”可知,本文主要介绍了一种可以产生干净的,可再生的能源——太阳能公路,故选C。
15.C 16.C 17.C 18.B
【导语】本文主要介绍了王维和他的诗《送元二使安西》。
15.细节理解题。根据“No dust is raised on the road wet”可知,路湿了,应是早晨的雨把路面弄湿的,故选C。
16.细节理解题。诗第一句中“morning”指出了时间,诗第二句中“by the hotel”可知指出了地点。故选C。
17.细节理解题。根据“the poet is not willing to show much sorrow or sadness for Yuan’s departure(离开). Instead, he wants to take the time to treasure their friendship and invites Yuan to drink a cup of wine.”可知,王维写这首诗表达了他对朋友的依依惜别之情。故选C。
18.细节理解题。根据“Of the three, Wang Wei was the only one who had a successful career in the bureaucracy(官场).”和“Wang Wei is considered one of the greatest poets of the Tang Dynasty,”可知,王维在工作上和写诗上都很成功。故选B。
19.A 20.B 21.D 22.C 23.A
【分析】试题分析:正在上学的时间,在五月十四日,邓肯维尔高中的170名学生被告诉返回家中。为什么?因为他们没有按照学校的规定来着装。邓肯维尔高中的校长说:我们想要教他们,不仅在学校,而且在校外,他们必须符合期望。
19.细节理解题。问题:在五月十四日,邓肯维尔高中的170名学生发生了什么事?联系原文:It’s time for school! But on May 14th, 170 students at Duncanville High School in Texas, US, were told to go back home.句意:正在上学的时间,在五月十四日,邓肯维尔高中的170名学生被告诉返回家中。明确答案为第一项。故选A
20.细节理解题。问题:邓肯维尔高中的学生们被允许穿什么?联系原文:Duncanville High School tells students to wear belts, shirts without logos(标识).句意:邓肯维尔高中告诉学生们系腰带,穿没有标识的衬衫。结合选项第二项描述符合题意。故选 B
21.细节理解题。问题:在佛罗里达允许穿松垮的裤子多长时间了?联系原文:In 2011, the saggy(松垮的) trousers law was passed in Florida.句意:在2011年,佛罗里达允许穿松垮的裤子。分析:现在是2014年减去2011,明确已经有三年的时间了。故选D
22.细节理解题。问题:为什么一些学生抱怨学校可能是脱离群众?联系上下文,学生对这些规则不喜欢,结合选项:ABD都是描述喜欢这些规则的,因此不符合问题的询问。故选C
23.细节理解题。问题:通过短文,我们能推断出安德烈·史密斯的职业可能是什么?分析:安德烈·史密斯说话的内容:We want to teach them that they must meet the expectations(期望) not only here in school, but also outside school.句意:我们想要教他们,不仅在学校,而且在校外,他们必须符合期望。通过对语言的描述进行分析,明确体现他是学校的领导。故选A
考点:社会现象类短文阅读。
24.C 25.B 26.C 27.C
【分析】本文是一篇说明文。本文主要介绍的是现代中国给人们的生活带来巨大便利的“四大发明”,分别是高铁、手机支付、共享单车和网上购物。
24.主旨大意题。根据“The well-known “new great inventions” of modern China have made our lives more convenient.”可知,本文主要介绍了中国现代的新发明,故选C。
25.细节理解题。根据“Instead of paying by cash.(现金) customers now pay for their goods and some kinds of bills simpil by typing a short password(密码)into the Alipay or Wechat Pay app on their mobile phones.”可知,在中国手机支付让购物更方便,因为顾客不必带现金,故选B。
26.推理判断题。根据“Because of lower costs and fewer licensing requirements it's easier for sellers to open an online shop in China.”可知,更低的成本和更少的许可证要求使网上购物发展的非常快,故选C。
27.篇章结构题。文中第一段介绍现代中国的“新四大发明”,第二、三、四、五段,分别介绍 “新四大发明”分别是高铁,手机支付,共享单车和网上购物,这是总分结构,故选C。
28.C 29.C 30.A
【导语】本文主要介绍了中国农历新年的时间、十二生肖的来源和红色的吉祥之意等。
28.推理判断题。根据第一段第二句“It usually comes between the middle of January and the end of February.”可知,中国新年一般在一月中旬到二月底之间,所以人们有可能在二月十号庆祝新年。故选C。
29.细节理解题。第三段第二句“When it’s your year, some people believe that you’re going to get more bad luck.”可知,本命年有可能会走霉运,所以选项C“本命年会更幸运。”表述不正确。故选C。
30.主旨大意题。根据第一段第一句“Chinese New Year in the lunar calendar falls on a different date each year.”以及通读全文后可知,文章主要介绍了关于中国新年的一些事情。故选A。
31.C 32.A 33.C 34.B 35.C
【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了美国第45任总统特朗普四岁的孙女艾瑞贝拉身穿旗袍背诵中国古诗的视频在网络上获得大家喜爱的事情。
31.细节理解题。根据“In this video, the little girl wore a qipao”可知,她穿着旗袍,故选C。
32.细节理解题。根据“Arabella began to study Chinese when she was 18 months old.”可知,Arabella在18个月大的时候开始学习中文。故选A。
33.推理判断题。根据“Early in February, 2016, 4-year-old Arabella”可知,2016年Arabella四岁,所以现在(2021年)九岁,故选C。
34.推理判断题。分析“These poems are familiar(熟悉的)to most Chinese people and they are often recited by Chinese kids.”可知,这些诗大多数中国人都很熟悉,中国的孩子也经常背诵它们。这里they指的是“中国古诗”,故选B。
35.推理判断题。根据“Arabella began to study Chinese when she was 18 months old.”可知,Arabella在18个月大的时候开始学习中文,而不是Donald Trump,故选C。
36.D 37.A 38.B 39.C 40.B
【导语】本文主要讲述了AI艺术的现状和未来。
36.推理判断题。根据“A piece of artwork created mainly by a computer program has been sold a the price $432,500—about ten times more than people expected.”(一件主要由计算机程序创作的艺术品以432,500美元的价格售出,大约是人们预期的十倍。)可推知人们认为它不值432500美元。故选D。
37.细节理解题。根据"This painting named Edmond de Belamy, was created by artificial intelligence(AI).以及“This painting named Edmond de Belamy, was created by artificial intelligence(AI)”可知这幅作品是由计算机程序创作的,故选A。
38.细节理解题。根据“but doesn’t like the idea of selling it. He thinks it’s too simple”可知他认为这幅画太简单,故选B。
39.推理判断题。根据“This is not the first AI artwork just the first piece on sale. In fact, many people are not impressed with the painting”(这不是第一件人工智能艺术品,只是第一件在售作品。事实上,许多人对这幅画并不印象深刻)以及“ says Robbie Barrat, who helped create the painting but doesn’t like the idea of selling it. He thinks it’s too simple and gives a bad idea of what real AI artists are doing”(罗比·巴拉特帮助创作了这幅画,但他不喜欢出售这幅画。他认为这幅画太简单,对真正的人工智能艺术家正在做的事情不太了解。)可推知,作者提到罗比·巴拉特的目的是表明有一些人不喜欢这种AI艺术作品的销售,故选C。
40.最佳标题题。根据“In some other people’s opinion, however, AI art is already very unusual. They hope it will be more common in the future.”(然而,在其他一些人看来,人工智能艺术已经很不寻常了。他们希望这在未来会更加普遍。)以及“Even the best AI today is somewhere between a stupid child and a smart pet. It will grow up.”(即使是当今最好的人工智能也介于愚蠢的孩子和聪明的宠物之间。它会长大的。)可知,文章主要讲述了AI艺术的现状和未来,故选B。
41.B 42.A 43.C 44.D 45.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章通过Mike去保加利亚餐厅吃饭的经历告诉我们旅游时应当注意不同地方的文化差异。
41.细节理解题。根据第一段“The food was delicious and the service was great. So Mike showed that he really loved it by nodding his head.”可知,食物很美味,服务也很好,所以Mike通过点头向服务员表达他真的很喜欢这些;由此可知Mike点头是为了表达食物和服务都非常不错的意思。故选B。
42.细节理解题。根据第二段“Mike did not know what was wrong and felt very upset.”可知,迈克不知道发生了什么事,他感到非常难过;由此可知当Mike看到服务员的表情之后他感到奇怪和难过。故选A。
43.推理判断题。根据第二段“…in Bulgaria…shaking one’s head means “yes”.”可知,在保加利亚,摇头的意思是“是”,由此可知在保加利亚人们会通过摇头来表示同意某事。故选C。
44.推理判断题。根据第二段“…in Bulgaria…shaking one’s head means “yes”.”和第三段“ …and called the waiter over. He pointed to his plate and shook his head.”可知,在保加利亚人们摇头来表达“是”的意思,由此可知Mike指着盘子对服务员摇头是表示他认为盘子上的食物是好吃的,也就是说他喜欢这些食物。故选D。
45.推理判断题。通读全文可知,Mike因为“点头”和“摇头”在不同国家的含义不同而向服务员表达了错误的意思,由此可知为了旅程更加顺利和愉快,当我们在不同国家旅游时我们应当注意国家间的文化差异。故选D。
精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
()

来源:本文由免费找卷子答案网站-答案联动网网络整理发布,如有侵权,请联系我们删除!,欢迎分享本文,转载请保留出处和链接!